انسانها هزاران سال است که از روغن سیاه دانه بمنظور فواید درمانی آن استفاده میکنند. مطالعات نشان داده اند که این روغن میتواند مزایای بهداشتی و سلامتی بسیاری مانند کمک به کاهش وزن، بهبود بیماری های پوستی و حتی درمان سرطان و دیابت داشته باشد. در این مطلب به نقل از دو مجله معتبر پزشکی medical news و health نتایج تحقیقات جدید در این زمینه را که از نظر علمی ثابت شده اند در اختیارتان قرار می دهیم.
این گیاه با گلهای بنفش کم رنگ، آبی یا سفید در اروپای شرقی، آسیای غربی و خاورمیانه میروید. از سیاه دانه هزاران سال است که بعنوان یک درمان طبیعی استفاده میشود. از این دانه ها میتوان برای طعم دادن به کاری، ترشی و نان مانند زیره یا پونه کوهی استفاده کرد. روغن سیاه دانه حاوی تیموکینون است که ترکیبی آنتی اکسیدان و ضدالتهاب است و حتی ممکن است خاصیت کاهش دهنده ی تومور داشته باشد. مردم میتوانند روغن سیاه دانه را به شکل کپسول یا برای فواید آن برای پوست، بصورت موضعی روی پوست قرار دهند. همچنین میتوان روغن سیاه دانه را به روغن ماساژ، شامپوها، محصولات مراقبت از پوست خانگی و عطرها اضافه کرد. روغن سیاه دانه با کیفیت بالا را هم میتوان برای پخت و پز در غذاها و در نوشیدنی ها استفاده نمود.
دانشمندانی با تخصص های مختلف، برروی فواید احتمالی روغن سیاه دانه تحقیق کرده اند. بااین حال، توجه به این نکته مهم است که بسیاری از مطالعات امروزه از سلولها و حیوانات بعنوان مدل استفاده میکنند و تحقیقات محدودی در زمینه ی تاثیر روغن سیاه دانه برروی انسان دردسترس است.
تحقیقات نشان داده است که مکملهای روغن سیاه دانه میتواند موجب پایین آمدن BMI (شاخص توده ی بدنی) افراد شود. شرکت کنندگان این تحقیق، تاثیرات جانبی شدیدی در مورد مصرف این مکملها گزارش نکردند. مطالعه ی سیستماتیکی که در سال 2013 در مجله ی Diabetes & Metabolic Disorders منتشر شد، نشان داد که روغن سیاه دانه میتواند برای مقابله با چاقی موثر باشد.
همچنین ممکن است روغن سیاه دانه موجب آبرسانی مو، نرم کردن پوست و عمل بعنوان مرطوب کننده باشد، اگرچه شواهد علمی کمی در مورد تایید این فواید وجود دارد.
.
اطلاعات بیشتر را در لینک اصلی زیر بخوانید:
15 نکته بسیار مهم راجب روغن سیاه دانه و نحوه ی استفاده از آن
درباره این سایت